Jag har hyrt in mig via AirBnb hos en kille i norra delen av Quito. Han är nog en av de mest stressade människor jag stött på. Han är mest iväg och jobbar och när han kommer hem står han knappt still, svårt att prata med honom. Men strunt samma, boendet har varit mycket bra med tillgång till en stor lägenhet och läget i stan är toppen. Ett lite bättre område så att säga. Så här ser huset ut där jag då härbärgerat några nätter uppe på åttonde våningen.

Jag har från fönstret sett träd uppe på en höjd rätt nära och tänkt att det måste undersökas. Så jag går upp bland gator och hus mot träden och kommer till en liten grusväg och en stig som ser intressant ut och plötsligt har jag detta bakom mig.

Och detta framför.

Och så blir det så här.

Ser ut precis som australiensisk bush med eukalyptus, samma härliga doft. Jag är lyrisk, en kort promenad från ett hektiskt storstadscentrum, tror knappt det kan vara sant.

Och jag går vidare.

Kan inte bli mer likt bushen i Australien, eller så är det bushen där som är lik bushen här 🙂

Några vackra stora eukalyptus.

Träffar på en joggare som ställer upp som fotograf så även jag får vara med på ett foto.

Joggaren berättar för mig att tidigare var det en rik familj som ägde hela området här men att staden köpte upp området så det inte skulle urbaniseras och nu är skogen och området skyddat. Tack och lov. Namnet är Parque Metropolitano Guangüiltagua och brukar tydligen benämnas som Quitos lungor. Joggaren tipsar mig om hur jag ska gå för att få en bra utsikt. Och nog är utsikten bra alltid.

Det finns inte bara stigar utan också små vägar här och där. Ibland grus men ibland även kullersten, häftigt.

Här och där öppna parklandskap.

Och även konstverk.

När jag går hemåt kan jag se vulkanen Pinchinca i fjärran.

Nu knappt med någon snö kvar efter några starkt soliga dagar.

Tja, vad säger jag här.. Underbart! Det räcker.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser