För knappt en vecka sedan drog en stark storm fram över Sri Lanka. Närmare bestämt en cyklon som fick namnet Ochki. Det uppskattas att omkring 7 människor dog och många blev skadade. Desto fler människor fick sina hus förstörda och på grund av det kraftiga regnet så eroderade även en del marker som förstörde hus, odlingar och vägar. Jag själv reste runt med min kära kusin och hennes man (foton och info om detta kommer lite senare) när cyklonen drog fram och vi var i tryggt förvar i ett stabilt hotell nere vid kusten. Men vi kunde höra hur vinden drog och slet i växtlighet och byggnader, inklusive vårt hotell, och vi fick in en del vatten på våra golv (men vad är det i jämförelse).

När jag efter vår resa återvände upp till Bandarawela och mitt guesthouse så visade det sig att delar av taket till mitt rum hade blåst av så det var en himla tur att jag inte var där. Ägaren hade dock skyndat sig så taket var reparerat när jag kom tillbaka. Men det var lite rörigt då det var madrasser och möbler överallt som behövde torkas. Till mitt rum hade ägarna fått köpa nya madrasser då de hade blivit helt förstörda av regnet. Och det var ju synd för de nya är lite väl hårda för min smak 🙂 Men, men, mindre problem i det stora hela.

Carporten såg lite märklig ut, vilket inte var så konstigt då det inte var världens starkaste konstruktion.

Carporten var enkel att laga, till skillnad mot mycket annat runt omkring. Jag har vandrat omkring här i bygden och sett vilka skador stormen har orsakat för vissa människor. Och tyvärr är det som vanligt, mest fattiga som drabbas.

Här är ett litet försäljningsstånd som blev totalförstört.

Jag träffade bland annat på en man som bjöd hem mig och visade hur hela hans tak till ett sovrum blivit totalförstört. Som tur var hade familjen gått över till hans systers hus som var bättre och inte lika utsatt för de blåsande träden, så ingen i familjen skadades, men nu står de med ett rum helt utan tak. Finns inte mycket hjälp till de som är fattiga här i Sri Lanka när något sådant här händer.

Många behöver hjälp och det går ju inte att hjälpa alla tyvärr, men kan man hjälpa en annan människa har man uppnått mycket så jag har bestämt att försöka hjälpa den här mannen och hans familj. Och det gör jag genom ett eget litet bidrag men jag ber också er som läser detta om ni har möjlighet att bidra med någon krona. Detta blir min egen julklapp då jag har allt jag behöver.

Du som vill vara med och bygga upp taket kan sätta in en slant till mitt BG 5542-3750 och skriva då Tak som meddelande.