Jag fick nys om en attans bra yogalärarutbildning, gedigen och otroligt prisvärd. Nackdelen var att den var i Colombo. En stor skitstad enligt min krassa bedömning, för att det är sådan trafik, sådan trängsel, sådant oväsen, eländiga avgaser och absolut inga parker att promenera i. Men, enveten som jag är ibland så tänkte jag att detta kommer jag att övervinna. Om jag är tillräckligt motiverad så kommer jag så klart att fixa den här kursen. Är det någon mer än jag som är attans bra på att manipulera sig själv?

Tåg ner från Kandy till Colombo, körde igång med yogakurs, och letade boende och det fixade sig väldigt snabbt.

En dag var det ett sabla oväsen på taket och när jag gick ut så var det en hel skock med apor, de hade varit och snott mango i ett träd utanför mitt sovrumsfönster. Jag försökte hinna med att fota men de var väldigt snabba. Det enda jag lyckades någorlunda med var en mor med sin unge som satte sig ett kort ögonblick och kontemplerade över tillvaron.

Jag har fått något som jag aldrig har haft förut, i alla all inte vad jag minns – ringorm. Har antagligen fått det av någon av hundarna jag inte har kunnat låta bli att ta i.

Jag besökte en ayurvedaklinik och fick en olja, men det har inte hjälpt på rätt sätt utan ett av såren har istället blivit infekterat och dessutom har jag fått två nya sår. Därför gick jag idag enligt inrådan av en vän till apoteket och inhandlade en kräm som var både antifungal, antibakteriell och antiinflammatorisk. Hoppas nu att detta hjälper.

Och så det där med att manipulera sig själv. Det håller en stund, sedan kommer verkligheten ikapp. Efter lite mer än en vecka i tuktuk genom tät tutande avgasstinn miljö fram och tillbaka till min yogakurs, i 30 graders värme med hög luftfuktighet, så sa mitt system nej. Jag vaknade klockan fyra en morgon och det var som om en röst inom mig sa: kära du, det här går inte. Nej, just det. En sådan här miljö fixar så klart inte en person som jag. Oavsett en mycket bra kurs. Så det var bara att bita i det sura äpplet, och några sådana måste man väl acceptera att bita i under sin livstid, även om vissa av dem är lite väl sura kan jag tycka. Hur som haver – i morgon åker jag upp till Bandarawela uppe i bergen. Ska njuta av frisk luft och härliga långa promenader i vacker natur. Det ska bli underbart!