Jag har tidigare lagt upp ganska många bilder från San Sebastian, La Gomera, så jag hoppar över den biten den här gången. Därför blir det inte så mycket härifrån. Men vad jag inte sa något om sist är att jag har nog inte har sett så många nedgångna människor på en och samma plats förut. Och på en så liten plats. Slitna, fysiskt nedgångna människor som druckit och rökt för mycket.

Bland annat bor det en svensk ex-pundare, det är vad han själv kallar sig, på mitt vandrarhem. Det har varit intressant att prata med honom, och Lars som han heter, bor här också en lite längre tid precis som jag. Han har berättat för mig om hur han varit hemlös, hur han sålt tidningen Faktum och tjänat bra med pengar på det. Han är befriat öppen och utan skam. Pratar och skrattar. När han berättar om hur han bodde på La Gomera en gång i flera månader utomhus så blir jag lite fascinerad över hans företagsamhet och det slår mig att många människor som lever i samhällets utkant måste vara väldigt ”resursrika”. Det är världar man borde ta reda på mera om.

Lars har slutat med tyngre droger men han dricker vin mest hela dagarna, flaxar som en väderkvarn och när han lagar mat så skvätter det i hela köket. Han läser mina Proletären för här är brist på svensk lektyr, och han uppskattar tidningen, vilket är roligt, även om han tycker att korsorden är för svåra. Så nu är jag den hälsosamma och nyktra kommunisten här på vandrarhemmet 🙂 Ja, ägaren och en kille som hjälper honom tar sig gärna en konjak till frukost så det är ju ett litet speciellt gäng om man säger så. Men så kommer så klart diverse besökare, som stannar en dag eller två, som man knappt ser till för att de är ute och vandrar eller ser sig om på annat sätt.

Det har fram och tillbaka varit ganska blåsigt, men det är kanske så på en mindre ö. Framförallt har det blåst rejält på kvällarna och ibland har jag nästan varit orolig över att få något i huvudet. Men varför håller jag mig inte inne på kvällarna kanske ni undrar. Jo, för att här finns ganska många hemlösa katter som jag har varit ute och matat. Det finns några ställen dit katterna går, främst på kvällarna, eftersom det finns några godhjärtade människor här som regelbundet ger dom mat. Jag har velat bidra till denna insats.

Katter äter1-liten

Här är ett annat gäng, och de är omkring 15 stycken, men de blir ju oroliga när jag kommer närmare så jag får inte med så många på foto. Hit går jag ibland dagtid för här hänger dom omkring även när det är ljust.

Fler katter-liten

Så nu jag i kapp. Nu är jag precis här, just nu. I San Sebastian, huvudstad på den lilla Kanarieön La Gomera.