Hastigt och lustigt for jag över till Filippinerna, en journalistbekant lurade i väg mig..och jag är ju så himla lättlurad 🙂 Det kommer att bli lite artikeljobb här borta innan jag sedan återvänder till europeisk mark igen. Asien är som det är. Inget för en ljudkänslig person som jag. Däremot finns här en fantastisk natur när man kommer ut en bit från stadsmiljön, även lugn och ro, men det är lite svårt att bo utan service som internet och annat, däremot dunderfint att besöka.

För att ni ska veta var jag befinner mig så lägger jag in en karta över Filippinerna och ön Palawan där jag befinner mig. Just nu i öns huvudstad Puerto Princesa.

Karta Filippinerna med Palawan

Jag har lärt känna en intressant kvinna, Diana, med stort intresse för natur- och djurfrågor. Bland annat tar hon hand om två moderslösa uttrar som hon tar med till olika vattendrag för att de ska få uppleva en mer naturlig miljö, och då de ser henne som sin mamma försvinner de inte utan håller sig hela tiden i närheten.
Uttrar-liten

Här käkar en av uttrarna en färskvattenräka som hon fångat helt själv.
Utter äter-liten

Uttern är en asiatisk klolös utter, en av världens minsta, och väger mindre än 5 kg. Den finns i flera länder i Sydostasien men är hotad på grund av att dess livsmiljö hela tiden minskar, plus illegal jakt  och föroreningar. Så trots att det är en skyddad art minskar den i antal. Palawan är enda stället i Filippinerna som den finns.

Här är min kära vän Diana vid ett mindre vattenfall, Salakot Waterfalls, Napsan, som vi besökte under en utflykt lite västerut från Puerto Princesa.Diana-liten

Och här är jag vid en fin flod vi passerade.Jag vid flod

Jag tillbringade två nätter ute hos Diana och en dag när jag tog en promenad i omgivningarna stötte jag på de här bufflarna som uppenbarligen njöt av tillvaron.
Bufflar-liten