En god vän till mig önskade se ett foto på min ”värdinna” och det är klart att jag bör ha med ett foto på Anaya, så här är ett. En härlig kvinna, vi blev bra vänner.
Anya-liten

Och så lite mer från omgivningarna. Jag har promenerat en del vilket är mitt sätt att lära känna ett område. Att promenera är en viktig del i mitt liv. En dag stötte jag på stenar som under inlandsisens tid hade fastnat i lera och format som mindre egna berg vid Andernas sluttningar. Och det kunde se ut så här:
Inlandsisens stenar-liten

Ett träd med fina rötter.
Rotsystem-liten

En kaktus i blom.
Kaktus som blommar-liten

Här en närbild på en av kaktusens blommor.
Kaktusblomma närbild-liten

Jag måste visa hur fina mönster det kan vara i verandagolven, eller vad man ska kalla dem. Om någon har ett bra ord får ni gärna tipsa mig om det.
Golvbeläggning-liten

Mönstret finns på golvet under taket längst med det här gamla huset.
Hus med golvbeläggning-small

Jag besökte en ekoby häromdagen, den låg fint och de verkade göra en del bra grejer. Killen jag besökte, och som var den person som hade startat upp byn, hade ett mycket intressant hus. Eller vad säger ni?
Mofowos hus2-liten

Här är badrummet.
Mofowos badrum-liten

Badrummet från en annan vinkel. Och som ni ser en hängmatta så man kan ligga och titta ut på omgivningarna.
Mofowos badrum2-liten

Och som avslutning, torget i Vilcabamba. Det blir det sista för nu åker jag vidare.
Vilcabamba torg-liten

Min visumagent har börjat yra om min universitetsexamen vars överskrift heter Examensbevis på svenska men Transcripts of Records på engelska vilket väl inte låter som examensbevis precis, men å andra sidan så står det längre ner i dokumentet att det är en fil.kand.examen. Jag har hört om liknande strul från andra så direkt förvånad är jag väl inte. Men förvånad är jag däremot över att hon plötsligt verkar förvirrad och kallar mig för Mariana, som verkar vara en polsk eller rysk kvinna som har ett stavfel i något av sina dokument. Jag har påpekat tre gånger nu att jag inte är Mariana, men de två tidigare gångerna så hjälpte inte det utan hon mejlade tillbaka och sa att mitt namn var felstavat, att det stod Marianna, men skulle vara Mariana. Så vad hon kommer att svara nu ska bli intressant att se.

Nu lite kuriosa i stället, och svensk dessutom.
Ett svenskt äventyrsteam har varit här i Ecuador och under deras strapatser började en gatuhund att följa dem. Teamet försökte att köra iväg hunden men efter att ha fått mat av teamet tidigare så hade hunden bestämt sig för att detta vara goda människor och vägrade att lämna dem. Teamet blev så berörda av hundens beslutsamhet att lagkaptenen bestämde sig för att ta med hunden hem till Sverige och så blev det. Arthur, som hunden döptes till är nu en lycklig svensk medborgare i ett gott hem. Denna fantastiska historia har också lett till att en fond har upprättats till hjälp för andra gatuhundar.