Som jag påpekat tidigare, något bloggare blir jag inte 🙂 Vänner har klagat och sagt, men för sjutton, det behöver väl inte gå en hel månad. Ack, ack..en del är inte funtade för att blogga i tid och otid, så är det. Men jag kommer iallafall med något inlägg då och då. Ibland arbetsrelaterat, ibland helt privat, och ibland kanske något tredje. Det blir vad det blir när det blir.

För er som inte vet så är jag en tid i Sverige, har väl hänt en del på vägen tid, men ni behöver inte veta allt 🙂

Vad som fått mig att skriva idag beror på att jag var med på en manifestation för Gaza i min hemstad Borås. En mycket viktig manifestation. Det som händer i Palestina är något av det mest skamliga i vår tid. Israels ockupation är rasism i sin värsta form som bara kan jämföras med apartheid i Sydafrika. Den sionistiska praktiken med att skapa ett Israel där man kör över och kör iväg lokalbefolkningen är en värsta form av imperialism och bör bedömas som folkmord. Några av er säger säkert att de är lika goda kålsupare allihop, och se vad Hamas gör. Jag försvarar inte Hamas våld eftersom jag inte tror att våld är en bra lösning, men Gaza är ockuperat och det ger ändå palestinskt våld en annan förklaring. Precis som att många svenskar säkert skull ta till våld som försvar om vi blev ockuperade, och det oavsett om våld är en bra metod eller inte. Själv förespråkar jag icke-våld men jag kan ändå ha förståelse för förtryckta människors desperata våldsaktioner.

Israel kan inte få fortsätta att ockupera Gaza! Vedergällningar måste stoppas. Brott ska rubriceras som brott och hanteras som det, med åtal och rättegång. Det funkar inte att jag dödar mina grannar för att en av deras kusiner har dödat en av mina anhöriga. Vedergällning är primitivt och hör inte hemma i ett modernt samhälle. Men Israel är inget modernt land, det är ingen demokrati, det är grundat på helt fel premisser och därmed blir praktiken en avart. Och det har gått för långt, på tok för länge. FN och det internationella samhället måste agera. Det som händer i Gaza är en skam för hela mänskligheten.

Manifestation - liten

Här några av deltagarna som visade sin solidaritet med Palestina. Hoppas det blir fler som är med vid nästa tillfälle. Tragiken i Palestina måste få ett slut.

Deltagare-liten

 

Annonser