Jag älskar skog, jag saknar skog. Cypern har ett mycket kargt landskap, det finns inte mycket skog, endast 18,65 procent, som finns i inlandet, uppe i bergen. Det fanns en tid då Cypern hade mycket mer skog men den decimerades genom att landet blev ett skeppsbyggande center med stor timmerexport. Efter det led skogen av överbetning från en getpopulation som var en av Medelhavsländernas största. Överbetningen var ett stort problem fram till tidigt 1900-tal, då nya lagar infördes och situationen förbättrades, med det finns ändå vissa områden utanför skogsdepartementets befogenheter där problemet kvarstår. Idag har Cypern stora problem med jorderosion och ökenspridning, framförallt på landsbygden.

På fotot nedan kan ni se typisk natur på Cypern. Episkopi heter samhället, en intressant plats. Jag var där och kikade på ett hus att hyra, men, huset var svinkallt, så det blev aldrig något med den saken.Episkopi-small

Då en väninna eftersökte ett foto på min studio jag hyrt så kommer det här.
Studio-liten

Studion ur en annan vinkel. Dator står på klädskåpet vid fönstret för att där är enda platsen som wifin når fram 🙂 Annars är det i receptionen som wifi fungerar med bra fart.
Studio2-liten

Max har blivit min favorit på hundhemmet. En stor och stark rottweiler med pitbull i sig. Max är en av de hundar som troligtvis kommer att bli kvar länge på hundhemmet, kanske hela livet. Han kommer att få stå där bunden vid sitt träd. Han är stor och han är stark, inte så lätt att handskas med. Han har en del rädsla i sig, och det är just rädsla som kan bli farlig, om den inte hanteras på rätt sätt. Så Max odds är inte så goda. Och ändå är han en så härlig hund. Här på fotot var Max trött efter en av våra promenader.

Max-liten